Szubjektív

Budapest tengerpartja???Augusztus 15-én olvastam egy pár sort arról, hogy egy harmincas fickó belefulladt a Lupa-tóba. Pár éve azt mondták, hogy azért van szükség a tó eladására, hogy rendezett legyen a környéke, ne legyen szemét körülötte, és, hogy biztonságos legyen a fürdés. Szemét talán tényleg nincs, de van helyette kismillió autó , és környezetterhelés.

Szóval idén is belefulladt már egy ember, és ahogy olvastam a HVG cikkét, a reklámszövegek jutottak eszembe amivel odacsalogatják az embereket. " BUDAPEST TENGERPARTJA. NE ADD ALÁBB! "

Azt a pár sort ami elgondolkodtatott, bemásolom ide.

Ime: "a Lupa Beach eljuttatta a hvg.hu-nak Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnökének levelét az esettel kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy a férfi elmerülését valóban két nő észlelte, és civil látogatók siettek a bajbajutott segítségére, azonban a vízimentőkhöz semmilyen riasztás nem érkezett be. A szakszolgálat elnöke szerint nagyjából tíz perc múlva értesítették őket, ezt követően pedig fél percen belül megérkeztek csónakkal, és a parton is a helyszínre."

"A vízimentőkhöz semmilyen riasztás nem érkezett be." Tetszik ezt érteni? Az nem úgy van, hogy a tengerparton, egy teniszbírói székhez hasonlóan magas helyről figyeli a vízimentő a fürdőzőket, és ha baj van már David Hasselhoffot megszégyenítő tempóban ugrik a vízbe, életet menteni? Vagy ez mégsem olyan, mint a tengerpart? Ez mégiscsak egy bánya-tó, amin jól keresnek néhányan? Azt mondja, hogy ne add alább? Hát van ennél lejjebb? Fizetsz azért, hogy ott biztonságosan, de legalábbis életveszély nélkül csobbanhass, hisz folyamatos a vízimentők jelenléte. De hol? Mert a vízparton ezek szerint nem.

1982 óta kijártunk a tóra fürödni, úszni. Miután elkezdtem dolgozni, sokszor ért itt véget a napom egy kellemes úszással, de volt, hogy a nagy nyári melegben, megszakítva a napi robotot, kiugrottam egyet csobbanni. Pár éve még a kutyáimmal úszhattam együtt. Ez már a múlt, hisz az első a biztonság! Amióta fizetőssé tették, egyszer sem voltam a tavon. Valahogy úgy érzem, hogy elvették tőlem, pedig soha nem is volt az enyém. Az mindenkié volt.91 796 hozzászólás

 • LauriMaf

  Start off the VIN check procedure

  Selecting a automobile, especially a hand-me-down one, is a complex and difficult task. The new proprietor will have to review a number of technical qualities of the motor vehicle, assess its general state and make a final award on the relevance of the obtaining. Competent shoppers no longer focus on the auto’s appearance only. First, you should thoroughly review all the mechanisms and, indeed, do not miss the chance to check the motor car by the VIN code.

  Turn to the VIN search service to access valuable info about the history of a particular motor car and its correct  position. The current motor car’s owner may hide the actual motives for the disposal, so this service will assist to know the real state of affairs. Initiate the thorough VIN control and get the total data about fixed motor vehicle before purchasing.

  Detailed info about each motor vehicle

  The VIN search option can narrate a lot about any automobile that interests you. What variant of info can you read? These are the following:

  • Concrete name, motor vehicle number.
  • Concrete odometer readings.
  • The vehicle’s antecedent.
  • Landfill approval.
  • Identification of a motor vehicle as an insured miss.
  • The presence and quantity of accidents, drownings.

  Beyond doubt, all this info will be extremely significant for everyone who is desiring to pick a auto, but does not yet have complete data about its bygone and technical fortune. Get admission to the VIN lookup option and advocate yourself from scammers. Some autos may be sold at too low cost, which immediately leads to a number of doubts and questions. To make sure that the auto has not been nullified to a landfill and is not mentioned as stolen, be sure to pay the time to test this beforehand.

  It is also well that the motor vehicle that you are going to pick for yourself or your family is not involved in serious accidents. Even after a comprehensive repair and restoration, this motor car can no longer be treated fully safe and safe. VIN decoder will paraphrase the motor vehicle’s unique register number and give data you everything that was anticipatorily hidden by its anterior wearer.

  Specialists strongly commend not to disdain the VIN look up instrument. This is a convenient and reliable tool that stands for the customer’s protection – in this case, the purchaser of a utilized motor car. According to statistics, now the vast majority of motor cars are marketed in the secondary market. A rare motorist can afford to acquire a brand-new auto from the showroom, so always carefully check the automobile and list each stage of its backward.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.